Make your own free website on Tripod.com
 

bobbejaanland

Jarenlang stond Bobbejaan Schoepen aan het roer van Bobbejaanland.

Sinds 16 april 2004 heeft Bobbejaanland een nieuwe eigenares: An Daems.

 
 
 
 
 
 
     
 

Het verhaal van Bobbejaanland.

In zijn jeugd wou Bobbejaan maar één ding: zanger worden. Na heel wat lessen bereikt hij zijn doel. Als cowboyzanger reist hij zowat heel de wereld rond. Overal onmoet hij wereldberoemde mensen, waarmee hij bevriend geraakt: Jacques Brel, Dolly Parton, Rudi Carell, ...

Bobbejaan Schoepen acteert in films vb. "At the drop of a head". En zijn liedjes vb. "Café zonder bier" worden een succes. Ondertussen stapt hij in het huwelijksbootje met Josée.

In 1961 worden zijn plannen om een eigen theater te openen werkelijkheid. Op de moerasgrond in Lichtaart worden de eerste stenen van het toekomstige Bobbejaanland gelegd.

Al gauw wordt het theater vergezeld door andere gebouwen en de eerste attracties. Zo dateert het reuzerad dat nog steeds in Bobbejaanland staat uit die tijd. Bobbejaans park is niet het enige wat de volgende jaren zal uitbreiden, ook zijn gezin krijgt er 5 kinderen bij.

Bobbejaanland wordt een immens familiepretpark met een cowboysfeertje. Heel het gezin werkt hard om het succes van Bobbejaanland jaar na jaar te evenaren of te overstijgen.

Alles gaat goed tot Bobbejaan ouder wordt en de kinderen hun eigen weg beginnen te gaan. Bobbejaan besluit met pijn in het hart om uit te kijken naar een overnemer.

Hij besluit om het park toe te vertrouwen aan één van zijn trouwste werkkrachten. An Daems werkt al jaren met hart en ziel in Bobbejaanland als jobstudent en zal binnen enkele maanden afstuderen. De onderhandelingen starten en op 16 april 2004 neemt An het park over.

In de toekomst zal ze met raad en daad worden bijgestaan door de familie Schoepen. Het park wordt in een nieuw kleedje gestopt maar blijft nog steeds het vertrouwde familiepark Bobbejaanland.